Logo Als woorden tekort schieten

“Wat zou je doen, als er nooit meer een morgen zou zijn?” Die vraag in het nummer van je favoriete zanger, daar hadden we het vorige week nog over. Het antwoord heb ik je niet meer kunnen geven.

Tien jaar geleden

Samen fietsten we terug na een avond stappen in onze stamkroeg. Lallend omdat we een drankje teveel op hadden. Samen fantaseerden we over onze toekomst. Ik getrouwd met mijn extreem rijke droomman. En daarnaast gewoon huisje, boompje, beestje met daarbij 3 koters. Jij getrouwd met je droomvrouw en geen kids, want kids en jij…. je had liever een hond. Een poedel ofzo.

4 jaar geleden

Samen rijden we terug. Niet na een avond stappen maar na een bezoek aan het ziekenhuis. We hebben zojuist gehoord dat je ziek bent. En niet gewoon ziek, doodziek. Het vooruitzicht? Herstel niet meer mogelijk. Samen huilen we, de hele weg terug. Maar jij bent zoals je bent… thuis open je een fles. Eigenlijk wil ik het niet, maar jij wel en het gaat om jou en dus proost ik mee. We proosten op het leven, hoe lang dat nog mag duren. Die dag wil je niet dat we iemand informeren over jouw ziekte. Die dag wil je samen proosten, samen lachen, samen huilen en samen het leven vieren. Die fles wordt 2 en zelfs 3 flessen en daarna vallen we in slaap. Moe van het huilen, lachen en alle emoties.

1 dag geleden

Ik mis je. Nu al. En denk terug aan ons. Onze vriendschap en alle mooie herinneringen. Nog maar 7 dagen geleden vroeg je me wat ik zou doen als ik er nog maar 1 dag zou zijn. Je wilde geen snel antwoord, je wilde dat ik er goed over nadacht. En met die woorden stuurde je me naar huis. Het antwoord heb ik je niet meer kunnen geven. Je besloot dat het genoeg was en dus moesten we afscheid van je nemen. En weet je… ik kan het niet. Ik wil je niet kwijt, ik wil je niet missen. Ik wil nog uren met je praten, lachen, dansen en wijnen. Je bent en was mijn beste vriendin, mijn maatje, mijn partner in crime. Samen zouden we oud worden en het bejaardenhuis op stelten zetten. Met wie moet ik dat nu doen? Lieve lieve lieve schat, bedankt voor al die jaren vriendschap, gezelligheid en dat luisterend oor van je. Ik ga je missen, ik mis je, ik houd van je!

© Als woorden tekort schieten